نوشته شده توسط : صادوق

خانه ذوالفقاری+عکس و تاریخچه

خانه ذوالفقاری زنجان،خانه ذوالفقاری زنجان،خانه ذوالفقاری ها زنجان،خانه ذوالفقاری ها،پلان خانه ذوالفقاری زنجان

خانه ذوالفقاری یکی از مناطق تاریخی واقع در زنجان است. لازم به ذکر اسن که عمارت ذوالفقاری در یکی از محلات قدیمی شهر زنجان موسوم به محله دالان آلتی در ضلع شمالی سبزه میدان و مسجد جامع قرارگرفته است.در واقع این بنا از قسمت‌های اندرونی، بیرونی و بخش‌های مختلف تشکیل شده است اما در حال حاضر فقط عمارت بیرونیوجود داردکه به نام عمارت محمود خان ذوالفقاری معروف و مشهور می باشد.

خانه ذوالفقاری،آشنایی با خانه ذوالفقاری

بدنیست بدانید که در بالای هسته مرکزی بنا، نورگیر زیبایی وجود دارد که به کلاه فرنگی مشهور است. این خانه به سبک بناهای اواخر دورهٔ قاجار ساخته شده‌. البته سبک ساختمانی آن از بناهای گوتیک اروپایی گرفته شده‌ است. واقعیت این است که این بنای ارزشمند با سبکی متاثر از الگوهای معماری غربی و با حفظ سنت‌های معماری ایران قدیم به مساحت 1176 متر مربع، در 2 طبقه بنا شده و در گذشته حاوی حصار، سر در ورودی، حیاط و بخش مسکونی و اداری بوده است.

خانه ذوالفقاری،آشنایی با خانه ذوالفقاری

قابل توجه است که پنجره‌های بنا عموماً دو لنگه و اطراف آن مشبک است که با به کارگیری شیشه‌های رنگین کنتراست جالبی را در داخل اتاق‌ها بوجود آورده است. در واقع نعل درگاهی پنجره‌ها در طبقه همکف مسطح و در طبقه منتهی‌الیه جنوب غربی حیاط مشرف به خیابان قرار داده شده و طاق‌نماهای تزئینی در اطراف ورودی مشاهده می‌شوند.

خانه ذوالفقاری،آشنایی با خانه ذوالفقاری

در واقع در سال 1379 میراث فرهنگی استان زنجان تصمیم به حفاظت و مرمت عمارت ذوالفقاری گرفت و چندین مرحله ترمیم و باز سازی شد. با انتقال مجموعه آثار بدست آمده از معدن نمک چهر آباد در سال 1386، موزه موقت مومیایی‌ها در این مکان راه‌اندازی و در سال 1388 اولین موزه باستان شناسی استان زنجان در عمارت ذوالفقاری افتتاح شده است. لازم به ذکر است که خانه ذوالفقاری در سال 1375 با شماره 1852 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

خانه ذوالفقاری،آشنایی با خانه ذوالفقاری

این عمارت زیبا را در زنجان ببینید.

خانه ذوالفقاری+عکس و تاریخچه

مطالب مرتبط:

خانه عباسی‌ها

خانه طباطبایی ها



:: بازدید از این مطلب : 953
|
امتیاز مطلب : 978
|
تعداد امتیازدهندگان : 303
|
مجموع امتیاز : 303
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

مسجد جامع اصفهان +عکس و تاریخچه

مسجد جامع اصفهان پلان،مسجد جامع اصفهان ویکیپدیا،مسجد جامع اصفهان+معماری،مسجد جامع اصفهان عکس

مسجد جامع اصفهان که به مسجد عتیق معروف است. لازم به ذکراست که مسجد جمعه یا مسجد جامع اصفهان از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بناهای مذهبی ایران می باشد.درواقع کاوش‌های باستان‌شناسی صورت گرفته در این بنای تاریخی نشان می‌دهد که این مسجد پیش از تسلط اعراب بر ایران یکی از نقاط با اهمیت مذهبی شهر اصفهان در دوران باستان بوده است.

مسجد جامع اصفهان،مسجد عتیق،مسجد جمعه

بهتر است بدانید که بخش‌های مختلف مسجد جامع اصفهان که در آخرین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو به فهرست جهانی افزوده شده است، نزدیک به دوهزار سال شکل گرفته‌ و طی این سال‌ها در حال ترمیم یا بازسازی بوده است. البته آخرین بازسازی بخش تخریب شده این مسجد پس از بمباران این بخش توسط هواپیماهای عراقی در دوران جنگ هشت ساله صورت پذیرفته است.

مسجد جامع اصفهان،مسجد عتیق،مسجد جمعه

بدنیست بدانید که در مسجد جامع اصفهان چهار سنگاب قراردارند سنگاب ایوان درویش: در ایوان شمالی مسجد جامع که ایوان درویش نام دارد، سنگابی از جنس سنگ پارسی قرار گرفته‌است. در واقع این سنگاب ابتدا در نزدیکی مقبره علامه مجلسی قرار داشته و بعد به محلّ کنونی انتقال یافته است. قطر دهانه سنگاب 115 سانتیمتر است، ولی نیمی از آن به علت شکستگی از بین رفته‌است.

مسجد جامع اصفهان،مسجد عتیق،مسجد جمعه

 در ضمن کتیبه بدنه این سنگاب به زبان‌های فارسی و عربی و به خطّ ثلث می باشد.

مسجد جامع اصفهان،مسجد عتیق،مسجد جمعه

این بنا یکی از بناهای مذهبی و تاریخی ایران است.

 

مسجد جامع اصفهان +عکس و تاریخچه

مظالب مرتبط:

مسجد وکیل

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله

تاریخچه مسجد جامع عتیق شیراز



:: بازدید از این مطلب : 909
|
امتیاز مطلب : 922
|
تعداد امتیازدهندگان : 304
|
مجموع امتیاز : 304
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

حمام شیخ بهایی+عکس و تاریخچه

حمام شیخ بهایی خراسان،آدرس حمام شیخ بهایی،قدمت حمام شیخ بهایی،حمام شیخ بهایی کجاست

حمام شیخ بهایی رازی داشت که کشف شد.

جالب است بدانید که ساختمان حمام شیخ بهایی مربوط به دوره صفوی – قاجار می باشد. و در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.لازم به ذکر است که این حمام با استفاده از یک سیستم پیچیده مهندسی به مدت طولانی تنها با یک شمع روشن می‌شده است.در واقع درباره چگونگی گرم شدن این حمام به کمک شمع شایعات زیادی وجود دارد، اما تنها نظریه قابل قبول درباره این حمام این است که یک سیستم سفالینه لوله کشی زیرزمینی در حد فاصل آبریزگاه مسجد جامع و این حمام وجود داشته که با روش مکش طبیعی، گازهایی مثل متان و اکسیدهای گوگردی را به مشعل خزینه حمام راهنمایی می‌کرده و این گازها به عنوان منبع گرما در مشعل خزینه می‌سوخته است.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

لازم به ذکر است که در جریان باسازی خانه شیخ بهایی که در نزدیکی گرمابه قرار دارد در کف زمین تنپوشه‌های سفالی و چاه‌های مرتبطی پیدا شده که احتمال دارد مربوط به طراحی حمام بوده باشد. در واقع همچنین با مطالعات باستان‌شناسی در این منطقه مشخص شده است که فاضلاب شهر اصفهان توسط لوله‌های جمع آوری فاضلاب وارد خزینه حمام می‌شده است.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

اما سوال بعدی این است که چگونه یک شمع می‌تواند یک مخزن آب را گرم نماید؟در واقع در سال‌های اخیر یک مخترع مشهدی پس از ۳۰۰ سال با شبیه سازی حمام شیخ بهایی به راز این موضوع پی برده است. در حقیقیت علی‌اصغر برهمند، رئیس انجمن مخترعان خراسان رضوی و طراح شبیه سازی حمام شیخ بهایی مدعی شد که منبع آب این گرمابه از طلا بوده و با توجه به این که طلا رساناترین فلز انتقال گرما است، با حرارت کم انرژی زیادی تولید و آب منبع گرم می‌شده است. قابل توجه است که در طرح شبیه سازی شده به علت دسترسی نداشتن به طلا از مس استفاده شده که در حمام منازل هم قابل استفادهمی باشدو موجب صرفه جویی ۳۰ درصدی در مصرف سوخت می‌ گردد.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

جالب است بدانید که این اثر پژوهشی که به تایید انجمن مخترعان خراسان رضوی رسیده موفق به کسب دو نشان طلای سوئیس در سال ۲۰۰۶ و مدال طلای مسکو ۲۰۰۷ شده است.*‌ حمّام علی قلی آقا و استخری با حوضچه ضدعفونی پااین حمام مانند دیگر بناهای تاریخی ایران دارای معماری با ارزشی دارد و در نوع خود قابل توجه می باشد.

حمام شیخ بهایی،تاریخچه حمام شیخ بهایی

 

لازم به ذکر است که این بنا هم اکنون به صورت موزه در معرض دید عموم گردشگران قرار گرفته است.بدنیست بدانید که که در کنار استخری که افراد پس از استحمام در آن آب‌تنی می‌کردند مانند استخرهای امروزی حوضچه آب آهکی برای ضدعفونی پا وجود داشته که اوج تمدن ایرانی را از گذشته‌های دور تاکنون نشان می‌دهد. این حمام معماری جالبی دارد.

حمام شیخ بهایی+عکس و تاریخچه

مطالب مرتبط:

حمام گلشن

حمام فین کاشان

حمام وکیل



:: بازدید از این مطلب : 860
|
امتیاز مطلب : 929
|
تعداد امتیازدهندگان : 301
|
مجموع امتیاز : 301
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

تخم کتان و خواص آن

خواص تخم کتان،تخم کتان چیست،تخم کتان و سرطان سینه،تخم کتان +خواص،تخم کتان و لاغری

تخم کتان از پوکی استخوان جلوگیری می کند.قابل ذکر است بدانید که تخم کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب ضروری و دیگر مواد مفید بوده و تحقیقات نشان می‌دهند نقش مهمی در پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان به ویژه سرطان سینه و روده دارد. در واقع این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون “لیگنان‌ها” که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه نماید و سیستم ایمنی بدن را تقویت می سازد.

تخم کتان،خواص تخم کتان

گفتنی است که از دانه‌های کتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی به دست می‌آید که روغن کتان نامیده خواهد شد. بعضی از خواص تخم کتان : در واقع سطح کلسترول بد خون را کاهش خواهد داد بدنیست بدانید که  فشارخون بالا را کم می کند. البته که باید گفت التهاب مفاصل را کاهش خواهد داد . بدنیست بدانید که  تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است.در واقع  این چربی‌های مفید مسئول کاهش کلسترول و تثبیت قند خون هستند و همچنین خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان کولون را کاهش خواهد داد.

تخم کتان،خواص تخم کتان

لازم به ذکر است که محققان عقیده دارند با وجود خواص فراوان، در مصرف تخم کتان نباید افراط کرد. افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر هستند، باید از خوردن تخم کتان پرهیز کنند. همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم‌ کتان مصرف نمایند.

تخم کتان،خواص تخم کتان

گفتنی است که توصیه می شود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربی های شکمی ببینیدبهتر است بدانید که می توانید آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و بخورید. آن را به سس گوجه‌فرنگی و یا آب انواع گوشت‌ها اضافه کرده و میل نمایید.آن را به گوشت چرخ‌کرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید و میل نمایید

تخم کتان،خواص تخم کتان

این دانه بسیار پر خاصیت است و حیف است که مورد کم لطفی قرار گیرد.

تخم کتان و خواص آن

مطالب مرتبط:

تخم شربتی

به دانه

سیاه دانه



:: بازدید از این مطلب : 1265
|
امتیاز مطلب : 950
|
تعداد امتیازدهندگان : 302
|
مجموع امتیاز : 302
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

معبد آناهیتا+عکس و تاریخچه

معبد آناهیتا کنگاور،معبد آناهیتا کازرون، معبد آناهیتا کجاست،آدرس معبدآناهیتا،معبد آناهیتا در بیشاپور

کشور عزیز ما ایران دارای مناطق گردشگری فراوانی است که یکی از آنها معبد آناهیتا است. جالب است بدانید که معبد آناهیتا از بناهای مشهور شهر باستانی بیشاپور در شهرستان کازرون می باشد.

معبد آناهیتا،تاریخچه معبد آناهیتا

لازم به ذکر است که این بنا به صورت مکعبی ساخته شده است که هر یک از اضلاع آن نزدیک ۱۴ متر است و از سنگ‌های تراشیده شده با ابعاد مختلف و بدون ملات به صورت دو جداره بنا شده است.

معبد آناهیتا،تاریخچه معبد آناهیتا

بهتر است بدانید که این بنا با الهام از سبک معماری دوره هخامنشی بنا شده است که به وسیله بست‌های آهنی به یکدیگر قفل و بند شده‌اند. البته معبد آناهیتا فاقد سقف مسطح بوده است. قابل ذکر است که این معبد را در عمق ۶ متری از زمین‌های اطراف خود ساخته‌اند تا آب رودخانه شاپور به درون آن سرازیر گردد.

معبد آناهیتا،تاریخچه معبد آناهیتا

لازم به ذکر است که معبد بیشاپور سمبل یک پرستشگاه آب می باشدو می‌توان آن را جایگاه نوازش با آب دانست. در واقع یعنی تنها عنصری از عناصر چهارگانه که به الهه ناهید منسوب می باشد. نماد جانوری این ایزدبانو به شکل گاو می‌باشد که در پیرامون معبد، به صورت قرینه یکدیگر قرار گرفته است.

معبد آناهیتا،تاریخچه معبد آناهیتا

جالب است بدانید که این معبد نه تنها از نظر معماری، بلکه از نظر رعایت دستگاه‌های تنظیم و تقسیم و کنترل آب نیز فوق‌العاده می باشد.حتما از این مکان زیبا دیدن فرمایید.

معبد آناهیتا+عکس و تاریخچه

مطالب مرتبط:

ارگ راین

ارگ کریم خان

کاخ ساسان

کاخ آپادانای شوش



:: بازدید از این مطلب : 1273
|
امتیاز مطلب : 928
|
تعداد امتیازدهندگان : 305
|
مجموع امتیاز : 305
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

پارک جنگلی گیسوم+عکس

پارک جنگلی گیسوم تالش،نقشه پارک جنگلی گیسوم،آدرس پارک جنگلی گیسوم،عکس پارک جنگلی گیسوم

یکی از مناطق زیبا برای تفریح و گردش در شمال کشور  پارک جنگلی گیسوم است.

لازم به ذکر است که یکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است. البته مسیری زیبا و دیدنی درختان سر به فلک کشیده آن تونلی جنگلی را ایجاد نموده است که دل هر بیننده‌ای را با خود می‌برد و لذت بی نهایتی به هر گردشگری می دهد.

 پارک جنگلی گیسوم،عکس پارک جنگلی گیسوم

قابل ذکر است که در جنوب گیسوم، رضوانشهر به فاصله ۱۴کیلومتر و شمال آن، شهر هشتپر (تالش) با فاصله حدود ۲۰کیلومتر قرار گرفته اند.بهتر است بدانید که جاده گیسوم تونلی جنگلی را با نسیم خنک و ملایم کوهستان های تالش در هم آمیخته تا تن و جان هر رهگذری را آرامش و نشاط ببخشد و روحش را آسایش دهد.در واقع گیسوم جایی است که جنگل و دریا به هم می رسند و سحر طبیعت به اوج و نهایت خود می رسد.البته اگرچه گیسوم فقط در نیمه اول سال پذیرای گردشگران است ولی باید گفت که اگر در نوروز و نیمه اول سال هم موفق به سفر به این منطقه گردشگری نشدید زیبایی های طبیعی گیسوم در فصل پاییز و زمستان نیز کمتر از بهار و تابستان نخواهد بود.

 پارک جنگلی گیسوم،عکس پارک جنگلی گیسوم

جالب است بدانید که همسایگی جنگل و دریا در این نقطه از شمال کشور، زیبایی دو چندانی را نصیب چشمان گردشگران می‌نماید.قابل ذکر است که این ساحل زیبا در ایام نوروز پذیرای جمعیت زیادی از علاقه مندان به طبیعت از اقصی نقاط کشور می باشد مسافرانی که از گوشه و کنار کشور می آیند تا آغازین روزهای بهار را در کنار جنگل و دریا به تماشابنشینند و تماشاگر رویش طبیعت زیبای تالش باشند.بهتر است بدانید که وجود گیسوم موجب شده است که روستای گتگسر در کنار آن به یک روستای مهمان پذیر با خانه های ویلایی تبدیل گردد و اهالی به خاطر حضور بیش از حد مسافران خانه‌های خود را تبدیل به سوئیت های مهمان‌پذیر نمایند.

 پارک جنگلی گیسوم،عکس پارک جنگلی گیسوم

لازم به ذکر اتس که جنگل گیسوم با مساحتی حدود ۸۰ هکتار، با درختان جنگلی انبوه و گونه‌های گیاهی خاصی که دارد، چشم انداز زیبایی را برای گردشگران فراهم می‌ سازد این پارک با امکاناتی مثل پارکینگ در داخل محدوده پارک، وسایل بازی کودکان، ورزشگاه، اردوگاه، پلاژ، هتل، مناطق پیک‌نیک روزانه، کمپینگ طبیعی،مسیرهای پیاده روی، مجموعه فضاهای جنگلی باقیمانده در ناحیه شرقی، جنگل شمشاد و موزه طبیعی گل و گیاه منتظر حضور گردشگران می باشد تا لحظات فوق العاده ای را نصیب آنها کند.

 پارک جنگلی گیسوم،عکس پارک جنگلی گیسوم
بهتر است بدانید که درختان جنگلی انبوه و انواع گونه‌های گیاهی به خصوص درختان انجیلی ( آسون دار )، چشم انداز رویایی در فصل پاییز به همراه دارد. در واقع در پارک جنگلی گیسوم امکانات رفاهی و سوییت و منازل قرارداده شده است و پاسگاه پلیس امنیت این پارک را شبانه روزی کنترل می نماید.مغازه های مختلف خرید و ساحل زیبای آن برای شنا جذابیت آن را دو چندان کرده است.بهترین زمان سفر به گیسوم ماههای اردیبهشت و مهر و آبان می باشد.

پارک جنگلی گیسوم+عکس

مطالب مرتبط:

طبیعت گیسوم

باغ پرندگان تهران



:: بازدید از این مطلب : 1454
|
امتیاز مطلب : 953
|
تعداد امتیازدهندگان : 305
|
مجموع امتیاز : 305
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

کوه سهند+عکس

کوه سهند تبریز،کوه سهند مراغه،کوه سهند و سبلان،کوه سهند در کجاست،تصاویر کوه سهند

سهند یکی از کوههای زیبا در ایران است .لازم به ذکر است که سهند نام قله‌ای در شمال شهرمراغه واقع در استان آذربایجان شرقی ایران می باشد.مشخصات کوه سهند: ارتفاع : ۳۷۰۷ متر مکان : شمال غربی ایران ارتفاع نسبی : ۱۸۲۶ متر گونه : آتشفشانی مطبق ،آخرین فوران : ناآشکار، احتمالا دوران هولوسن می باشد.لازم به ذکر است که رشته کوه سهند به عنوان عروس کوهستانهای ایران شهره است . التبه دامنه های سر سبز و چشمه های روان آن بسیار دل نواز می باشد .

کوه سهند،عکس کوه سهند

جالب است بدانید که  این رشته کوه در شمال مراغه واقع بوده و بلندترین قله آن جام نام نهاده شده است .البته سهند و جام دو قله به هم چسبیده این رشته کوه می باشند.فابل ذکر است که چشمه ای در قله این کوه وجود دارد که تقدس خاصی برای آن قائل هستند.

کوه سهند،عکس کوه سهند

قابل ذکر است که سهند در باورهای آیینی اسطوره شناسی جایگاه برجسته‌ و ویژه ای دارد، به نظر بعضی از محققان کوه سهند همان کوه اسنوند است که در اوستا آمده و زرتشت در آنجا با الهه آبها گفتگو نموده است. جالب است بدانید که سهند رشته‌ای از جبال البرز است که در شمال مراغه و از غرب به شرق کشیده شده و بلندترین قله آن 3710 متر ارتفاع دارد. بهتر است بدانید که قسمت اعظم سهند در سال پوشیده از برف می باشد. البته دامنه‌های سهند در طول سال پوشیده از گل و ریحان و لاله واژگون بوده و این امر جلوه‌های بدیعی از طبیعت را در برابر چشم گردشگران به تماشا می‌گذارد که بسیار زیبا است.

کوه سهند،عکس کوه سهند
بهتر است بدانید که وجود چشمه‌های متعدد در قله و دامنه‌های آن که معروف ترین آن‌ها” قرخ بلاغ ” گوموش بلاغی” ، “پری” و ” گوران بلاغی” است ، البته طراوت و لطافت را به مراغه ارمغان داده و باعث سیرابی درختان ، باغات و مراتع این شهرستان می‌شود. بدنیست بدانید که کوه سهند با ‪ ۱۳۰هزار هکتار مراتع ییلاقی علاوه بر سرسبزی دارای گونه‌های گیاهی خوش خوراک مانند شبدر و یونجه بوده و دامنه‌های آن مرتع و چراگاه بسیار مناسبی برای دام‌های دامداران ، ایلات و عشایر منطقه می باشد

کوه سهند،عکس کوه سهند

خوب است بدانید که دامداران منطقه و عشایر استان‌های آذربایجان شرقی و غربی هر سال برای ییلاق گذرانی و تعلیف دام به دامنه‌های کوه سهند کوچ می‌کنند.
لازم است بدانید که دامنه‌های این کوه به علت داشتن گل‌های فراوان بهترین محل جهت تولید عسل بوده و عسل تولید شده در این منطقه از شهرت خاصی برخوردار است. قابل ذکر است که سرمای زیاد در طول مدت زمستان و برف زیاد در این کوه مانع رشد درختان و درختچه‌ها شده ولی تیره‌های مختلف گیاهی که همگی به صورت علفی پایا و یک ساله هستند ، در مراتع و چمن‌زارهای سهند به فراوانی پیدا می‌شود.

کوه سهند+عکس

 



:: بازدید از این مطلب : 1155
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

باغ شازده ماهان +تاریخچه و عکس

باغ شازده ماهان کرمان،باغ شازده ماهان در کرمان،پلان باغ شازده ماهان،معماری باغ شازده ماهانآیا درباره باغ شازده ماهان کرمان اطلاعاتی دارد؟

قابل ذکر است که باغ شاهزاده یا باغ شازده زیباترین باغ تاریخی ایران به شمار می رود. البته این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان و اطراف شهر کرمان و در دامنه کوه‌های تیگران قرار گرفته و مربوط به انتهای دوره قاجاریه می‌باشد. بهتر است بدانید که این باغ با مختصات جغرافیایی۳۰ درجه و ۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۷ درجه و ۱۷ دقیقه طول شرقی می‌باشد.لازم به ذکر است که  ارتفاع این منطقه از سطح دریای آزاد ۲۰۲۰ متر است.بهتر است بدانید که  این باغ مساحتی قریب به ۵/۵ هکتار دارد. دو مجموعه شرقی و غربی دارد. قابل ذکر است که کوشک یا همان عمارت‌های آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شده‌است و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار می باشد که آن را از سایر باغ‌های ایرانی متمایز و ممتاز می‌سازد.قابل توجه است که  فواره‌های آن چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد.

باغ شازده ماهان،تاریخچه باغ شازده

جالب توجه است که این فواره‌ها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغ‌های ایرانی هستند. قابل توجه است که سایر باغ‌های ایرانی کمتر فواره داشته‌اند و یا اگر داشته‌اند به این زیبایی نبوده‌اندو این باغ بسیارز زیبا است.بدنیست بدانید که این باغ از نمونه باغ تخت‌های ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است.

باغ شازده ماهان،تاریخچه باغ شازده

 

به یاد داشته باشید که بناهای باغ عبارتند از کوشک اصلیهو یعنی سکونتگاه دائمی و یا فصل مالک که در انتهای بالایی باغ قرار دارد. البته سردر خانه در مدخل باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه ساخته گردیده است. لازم به ذکر است که طبقه فوقانی دارای اتاق‌هایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش بینی شده‌اند. بهتر است بدانید که سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا داده است . در واقع این باغ علاوه بر سردر، شامل عمارت شاه‌نشین و حمام نیز می‌باشد. البته در حال حاضر قسمت شاه‌نشین، به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره می‌شود.

باغ شازده ماهان،تاریخچه باغ شازده
جالب است بدانیدکه در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم می‌خورند و در جلوی عمارت هم حوض‌ها و فواره‌ها آب‌نمای زیبایی را تشکیل داده‌اند. در واقع منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است. البته مسعودی بنای این باغ را از جنبه‌های مختلف معماری و نقش آب در آن بررسی نموده است . واقعیت این است که هر ساله گردشگران از این باغ زیبای ایرانی بازدید می‌کنند و از زیبایی و طراوت آن لذت می‌برند. التبه قابل ذکر است که باغ شاهزاده در تاریخ سی ام تیرماه ۱۳۹۰ به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.

باغ شازده ماهان،تاریخچه باغ شازده

قابل ذکر است که در زمستان ۱۳۹۲ خبری منتشر شد در این خصوص که با هشدار رسمی یونسکو به سازمان میراث فرهنگی، در صورت تملک بخشهایی از این باغ توسط بخش خصوصی و تبدیل عمارت‌هایی از آن به اقامتگاه‌های گردشگران و مسافران، یونسکو اقدام به خروج نام این باغ از فهرست جهانی خود می‌کند. در بیانیه یونسکو اعلام شده‌است که هرگونه تغییر و بازسازی مکانهای تاریخی ثبت جهانی‌شده باید زیر نظر این سازمان و با اجازه آن انجام شود که حضور بخش خصوصی در بخش‌هایی از این باغ، از جمله موارد نقض این قانون محسوب به شمار می رود.

باغ شازده ماهان +تاریخچه و عکس

مطالب مرتبط:

باغ نگارستان

باغ ارم شیراز

باغ موزه قصر تهران

باغ پرندگان تهران



:: بازدید از این مطلب : 1235
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : صادوق

فلفل سیاه و خواص آن

فلفل سیاه برای سرماخوردگی،فلفل سیاه در بارداری،فلفل سیاه نکوبیده،فلفل سیاه و فشار خون،فلفل سیاه و کبد

بهتر است بدانید که فلفل سیاه نسبت به فلفل قرمز تندی کمتری دارد ولی عطر بیشتری دارد.

در واقع فلفل گیاهی است بالارونده و دارای ریشه های ساقه خیز و کوتاه که میوه آن ادویه ای می باشد با طعم تند و سوزنده . گیاهی دارویی  خوراکی و دارای طعمی بسیار تند. بهتر است بدانید که فلفل از بوته‌ای باریک و بلند و در رنگهای متنوعی چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجی به دست می‌آید و برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده می کنیم. دانه فلفل پس از خشک و ساییده شدن در رنگهای سیاه، سفید و سرخ عرضه می‌گردند. لازم به ذکر است که فلفل سیاه خیلی بیشتر از آنچه که اکثر مردم تصور می کنند برای بدن خاصیت هایی دارد و مفید است.در واقع  فلفل سیاه مقوی حافظه و اعصاب است.

فلفل سیاه،خواص فلفل سیاه

خواص درمانی فلفل سیاه را بشناسید:
بهتر است بدانید که فلفل سیاه بومی کشور هند می باشد، این گیاه در حفظ سلامت نقش مهم وموثری دارد. البته در یونان باستان از فلفل نه تنها به عنوان ادویه بلکه به عنوان پول و هدیه استفاده می شده است . جالب است بدانید که در قرون وسطی، سرمایه یک فرد براساس مقدار فلفل سیاه ذخیره شده وی سنجیده می شد.در واقع  فلفل سیاه علاوه بر طعم دادن به غذا، طعم کهنگی غذا را نیز می گیرد و این یک نکته برای خانم های خانه دار. در بعضی از شهرهای هند مردم روز را با یک فنجان قهوه سیاه همراه با مقداری پودر فلفل سیاه که داخل آن حل شده، شروع می نمایند.

شما می توانید در جهت ساکت کردن درد دندان یک حبه قند را در یک قاشق فلزی قرار داده با آتش آن را ذوب کنند سپس کمی فلفل اضافه نموده در حفره دندان کرم خورده بریزند درد آن تسکین داده و از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌نماید. جالب است بدانید که برای رفع تب و لرز جوشانده آب و دانه فلفل سیاه مصرف نمایید. قابل ذکر است که فلفل با افزایش دادن ترشح اسید هیدروکلریک در معده به هضم غذا کمک می کند .ادرارآور بوده و مصرف آن باعث عرق کردن می شود.جالب است بدانید که سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت و گرفتگی بینی را تسکین می دهد.

فلفل سیاه،خواص فلفل سیاه

فواید استعمال خارجی و ضماد فلفل سیاه را بشناسید:

لازم به ذکر است که جهت رفع سفیدک ناخن ضماد فلفل بگذارند.
بهتر است که جهت فلج و بی‌حسی اعضای بدن با روغن فلفل ماساژ دهند.
در واقع جهت رویاندن موی گری فلفل را با آب پیاز و نمک مخلوط کرده به محل ریخته شده مو بمالند.

فلفل سیاه،خواص فلفل سیاه

مضرات فلفل سیاه را بشناسید:
قابل ذکر است که تندی ادویه هایی مانند فلفل به بهبود سلامت کمک می کند اما برای همه افراد مناسب نیست؛ مثلا در غذای کودکان، مادران شیرده یا باردار و … نباید از فلفل استفاده نمود. در ضمن، اگر فردی به مصرف غذاهای تند عادت نداشته باشد و یک وعده غذای تند میل کند نیز احتمال بروز واکنش های آلرژیک در او زیاد می باشد. البته بهتر است بدانید که افراط در خوردن فلفل باعث ایجاد افزایش ترشحات معده می‌شود.   لازم به ذکر است که اسراف در خوردن فلفل باعث تاریکی چشم می‌شود. قابل توجه است کسانی که ناراحتی معده دارند در خوردن آن زیاده روی نکنند.

فلفل سیاه،خواص فلفل سیاه

بهتر است بدانید که  مصرف زیاد فلفل برای بیماری‌های دستگاه گوارش، مجاری ادرار، سل، بواسیر، سودا، کلیه، جگر و کسانی که کم‌خونی دارند مفید نمی‌باشد.
کسانی که ورم پروستات دارند در خوردن فلفل افراط نکنند. بهتر است بدانید که کسانی که تصلب شرائین دارند و سکته مغزی کرده‌اند نباید فلفل زیاد استفاده نمایند. گفتنی است که بیماران سوزاک و سیفیلیس و کسانی که ناراحتی مجاری ادرار دارند از خوردن فلفل سیاه پرهیز نماید. التبه زنان حامله‌ای که عفونت مجاری ادرار دارند از خوردن فلفل سیاه نیز پرهیز نمایید.

فلفل سیاه را بهتر است تهیه کرده و خود آن را آسیاب کنید.

فلفل سیاه و خواص آن

مطالب مرتبط:

تخم شربتی

خاکشیر

ترنجبین

دارچین



:: بازدید از این مطلب : 894
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 دی 1394 | نظرات ()